Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κραδασμοί στο ΠΑΣΟΚ


Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η αποκάλυψη της διαδρομής που ακολούθησε (ή δεν ακολούθησε) η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που έχουν βγάλει χρήματα σε ελβετική τράπεζα. Η λίστα, που αξιοποιήθηκε από άλλες χώρες, δεν χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά επειδή, όπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος ...

που την έστειλε τώρα στο Μαξίμου, υπήρχε νομικό πρόβλημα καθώς πρόκειται για προϊόν υποκλοπής. Ωστόσο όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, δικαστικές πηγές θεωρούν τη λίστα αξιοποιήσιμη. Μάλιστα ο οικονομικός εισαγγελέας, στον οποίον έχει περιέλθει, αναμένεται να καλέσει πρόσωπα που περιέχονται σε αυτήν, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση και την διαδρομή των χρημάτων τους.

Πρόκειται ασφαλώς για μία εξέλιξη που φέρνει σε δύσκολη θέση τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και τον Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και οι δύο εγκαλούνται για τη μη αξιοποίηση της. Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους, ενώ ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ.

«Το ποτήρι ξεχείλισε.» Ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ, αντιδρώντας στους χειρισμούς που αποκαλύπτονται σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. «Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ' επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια, θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα Λαγκάρντ. Λίστα που αφορά στον πυρήνα της την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι. Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα, για ευνομούμενη πολιτεία, όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα. Το ποτήρι ξεχείλισε.

Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης . Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου