Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δήμος Άργους Μυκηνών: Παραμύθια για μικρά παιδιά οι δήθεν απευθείας 2000 αναθέσεις


Δελτίο τύπου
Γραφείο δημάρχου



Ασκήστε επιτέλους σοβαρή αντιπολίτευση και βάλτε τέρμα στο λαϊκισμό σας.
Πείτε στο λαό που σας ψήφισε που πήγαν τα λεφτά επί των ημερών σας;
Αστεία, δυστυχώς, μπορεί να χαρακτηριστεί η απόπειρα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των κ. Αναγνώστου, Κοτσωβού και Γκαργκάσουλα να αποδώσουν στη δημοτική αρχή «2000 απευθείας αναθέσεις» προσδίδοντας κάτι το περίεργο και χωρίς να προσδιορίζουν τι ακριβώς εννοούν.

Παρότι έχουν δοθεί οι δέουσες απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες έχουν την ευθύνη του τρόπου προμήθειας ...


Θα συνιστούσαμε λοιπόν στην αντιπολίτευση η οποία έχει διαιρεθεί σε χίλια κομμάτια και προσπαθεί ο καθένας να ξεπεράσει τον άλλον σε πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού να μην επιχειρεί άσκοπη ρίψη γιατί μπορεί να υπάρξουν και «ατυχήματα».
Επί της ουσίας τώρα, ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος εργάζεται σε πάμπολλα μέτωπα καθημερινά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχουν προσκομίσει οι αρμόδιες υπηρεσίες σας ενημερώνουμε για τις «2000 αναθέσεις» και σας δίνουμε ορισμένα παραδείγματα για να καταλάβετε περί τίνος ομιλούμε παραθέτοντας συγκεκριμένα παραστατικά:



  • Αρ. εντάλματος 539 – δικαιούχος: Ε.Ν., (δεν αναγράφονται πλήρη στοιχεία για να μη θεωρηθεί διαφήμιση) Υπηρεσίες για επισκευή οχήματος 3,00 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 1630 – δικαιούχος: Ε.Κ. & ΣΙΑ Ο.Ε., Προμήθεια μετά από έρευνα στα καταστήματα της πόλης ανταλλακτικού για επισκευή οχήματος 18,45 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 1036 – δικαιούχος: ΑΦΟΙ Μ. Ο.Ε., Προμήθεια μετά από έρευνα στα καταστήματα της πόλης ανταλλακτικού για επισκευή οχήματος 8,61 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 1282 – δικαιούχος: Φ. Μ. ΥΙΟΙ Ο.Ε., Προμήθεια μετά από έρευνα στα καταστήματα τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς 31,47 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 145 – δικαιούχος: Ε.Α., Προμήθεια μετά από έρευνα στα καταστήματα της πόλης υλικών χρωματισμού 50,50 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 532 – δικαιούχος: Γ.Λ. δικηγόρος Υπηρεσίες,  89,00 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 1389 – δικαιούχος: Σ.Γ.Δ., Επισκευή ηλεκτρ. Συσκευών των παιδικών σταθμών, 43,05 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 766 – δικαιούχος: Α. Α.Ε.Ε., Ταχυμεταφορά εγγράφων,δεμάτων κ.λπ. 16,97 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.
  • Αρ. εντάλματος 698 – δικαιούχος: Ε.Ν. Υπηρεσίες για την επισκευή και συντήρηση 6,15 Ευρώ. Απευθείας ανάθεση κατά την αντιπολίτευση.


Βεβαίως δε τολμούν να μιλήσουν οι «αντιπολιτευόμενοι» για παράνομες, ούτε καν για παράτυπες ενέργειες.
Τότε για ποιο πράγμα μιλά η αντιπολίτευση; Δεν έχει καταλάβει κανείς. Τι θέλουν να μας πουν; ότι διακόσοι υπάλληλοι του δήμου όλων των αποχρώσεων και προτιμήσεων συμμετέχουν σε κάτι περίεργο; Άλλωστε ο νομοθέτης που έδωσε αυτές τις διαδικασίες προφανώς τις προέβλεψε για να εφαρμόζονται εξυπηρετώντας τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της λειτουργίας των δήμων.
Μία μεγάλη ομάδα αυτών των «κατηγοριών» της αντιπολίτευσης, όπως είδατε παραπάνω, είναι η επισκευή και συντήρηση του παλιού στόλου των αυτοκινήτων (διπλάσιος σε σχέση με το 2010) όπου όταν υπάρχει μία βλάβη πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. Σε αυτήν την κατηγορία υπάρχουν τιμολόγια των τριών, έξι, κ.ο.κ. ευρώ. Αυτό είναι απευθείας ανάθεση για την αντιπολίτευση.
Μια άλλη κατηγορία είναι αυτή των άμεσων βλαβών στην ύδρευση. Τιμολόγια των 30, 40, 50 κ.ο.κ. Ευρώ. Τι πρέπει να γίνει; Να αφήνουμε τις βλάβες και το νερό να χάνεται στους δρόμους; Υπηρεσία ύδρευσης δεν είχαν στον καποδιστριακό δήμο Άργους λόγω ΔΕΥΑΡ. Άρα υπάρχει μια επιβάρυνση στις πράξεις αυτές πάρα πολύ μεγάλη αριθμητικά.
Αλλά ας ρωτήσουν τους τέως δημάρχους της παράταξής τους πώς λειτουργούσαν στους δήμους τους. Πώς έκαναν αποκαταστάσεις βλαβών ύδρευσης, πως αγόραζαν υλικά καθαριότητας, χαρτί, χλώριο, γραμματόσημα. Με τον ίδιο τρόπο. Άρα οι κ. Αναγνώστου, Γκαργκάσουλας θα πρέπει να κατηγορήσουν εκτός από του εαυτούς τους και τα στελέχη τους.
Αναφερόμαστε σε πλείστες των περιπτώσεων λοιπόν για μικρά ποσά όπου ο δήμος με ευελιξία και ταχύτητα διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του για να εξυπηρετείται ο τελικός στόχος που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ας σημειωθεί ότι υπηρεσίες όπως προαναφέραμε της ύδρευσης, των παιδικών σταθμών, του Ωδείου δεν αποτελούσαν «σώμα» του δήμου Άργους αλλά αυτόνομοι οργανισμοί σε αντίθεση με τον καλλικρατικό δήμο που οι ανωτέρω υπηρεσίες έχουν ενσωματωθεί σε αυτόν φέρνοντας πλειάδα αναγκών, προμηθειών και άρα αντίστοιχων λογιστικών και διοικητικών πράξεων.
Ενδεχομένως θα μπορούσαν δέκα «αναθέσεις» των 100 ευρώ να αποτελούσε μία πράξη των 1000 Ευρώ. Τι θα άλλαζε κατά την αντιπολίτευση; Τίποτα ή πιθανώς στη μια περίπτωση να είχαμε 3-4 προμηθευτές και στην άλλην έναν. Αυτό μας εισηγούνται; Την συγκέντρωση σε λίγους προμηθευτές;
Ομολογούμε ότι ο επιχειρούμενος λαϊκισμός από μέρους της αντιπολίτευσης προκαλεί τον κόσμο του οποίου επιχειρείται η προσβολή της νοημοσύνης. Τα ανωτέρω παραδείγματα είναι ενδεικτικά.
Θα θέλαμε όμως να πούμε στους κ. Αναγνώστου, Γκαργκάσουλα ότι αντίστοιχες διαδικασίες ακολουθούσαν και εκείνοι ως αντιδήμαρχοι έως πριν από δύο χρόνια που ήταν υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής.
Ας μας απαντήσουν οι πρώην αντιδήμαρχοι πως λειτουργούσε ο δήμος επί των ημερών τους.
Κατά τον ίδιο τρόπο ακριβώς. Και οι απευθείας αναθέσεις τους, όπως τις ορίζουν αυτοί, στον καποδιστριακό δήμο Άργους με πολύ λιγότερες υπηρεσίες το 2009 και 2010 ανήλθαν πάνω από 1000!!!!!
Άρα πρέπει να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους για «1000 απευθείας αναθέσεις στο μισό από το σημερινό δήμο». Και χωρίς τις καινούριες αρμοδιότητες Ωδείο, Παιδικοί Σταθμοί, Ύδρευση πρώην δήμων, κ.λπ.

Επίσης με στοιχεία που προκύπτουν από το λογιστήριο ισχύει ο παρακάτω πίνακας:
           ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Έτος                                        πλήθος παραστατικών   σύνολο ποσού
2009 (Καποδιστριακός δήμος Άργους)                 493                     792.754,33
2010 (Καποδιστριακός δήμος Άργους)                       389                     367.985,66
ΣΥΝΟΛΟ                                                882                 1.160.739,99
                                                                                                                 Ο μισός δήμος και χωρίς τα υπόλοιπα
2011 (Συνενωμένος δήμος Άργους Μυκηνών)        1136                       803.263,25
2012                                                     495                       631.171,73
ΣΥΝΟΛΟ                                               1.631                  1.434.434,98
 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Έτος                                       πλήθος παραστατικών   σύνολο ποσού
2009 (Καποδιστριακός δήμος Άργους)                 483                         3.471.730
2010 (Καποδιστριακός δήμος Άργους)                       492                         2.634.510
ΣΥΝΟΛΟ                                                975                         6.106.240!!!!!
                                                                         Αναγνώστου, Γκαργκάσουλας κ.λπ.
2011 (Συνενωμένος δήμος Άργους Μυκηνών)        1042                      2.743.833
2012                                                     515                      2.205.043
ΣΥΝΟΛΟ                                               1557                     4.948.876
                                                                                       Καμπόσος
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2009-2010:            1857  ΔΑΠΑΝΩΝ    7.266.979,99
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2010-2011:           3188   ΔΑΠΑΝΩΝ    6.383.310,98

Με τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουμε περίτρανα ότι μετά τη συνένωση 8 ΟΤΑ, στο διπλάσιο δήμο από πλευράς πληθυσμού και πολλαπλάσιας έκτασης, οι δαπάνες στην τελευταία διετία της εποχής Αναγνώστου-Γκαργκάσουλα σε σχέση με την δική μας διετία είναι ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ κατά 883.669,01 ευρώ!!!! Χωρίς τα υπόλοιπα που αναφέραμε πιο πάνω (Ωδείο κ.λπ.)
ΜΙΛΑΜΕ με στοιχεία και όχι με λόγια του αέρα.
Άρα για ποιό πράγμα μας μιλάνε στην αντιπολίτευση; Γιατί ψεύδονται;
Βέβαια επί των ημερών μας υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Όλα είναι στο φως. Όλα είναι στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ο καθένας μπορεί να δει που πάει και το τελευταίο Ευρώ.
Ενδιαφέρουσα θα είναι μια λεπτομερής ανάλυση από την αντιπολίτευση για το που πήγαν τα λεφτά τα προηγούμενα χρόνια. Που πήγαν τα λεφτά; Γιατί έργα δεν είδαμε.
Αδιαφάνεια επικρατούσε είναι η αλήθεια. Ό,τι ήθελε η δημοτική αρχή έκανε. Ο Καλλικράτης σε αυτό το σημείο ωφέλησε και έφερε πλήρη διαφάνεια.
Είναι προφανής λοιπόν η μικροπολιτική κακή διάθεση των «αντιπολιτευομένων».
Θα τους συμβουλεύαμε βέβαια να επιστρατεύσουν τις δυνάμεις τους προς το καλό του δήμου και τη βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε.
Χρήματα από τη ΣΑΤΑ (λεφτά που στέλνει το κράτος για έργα δηλαδή) εφέτος μηδέν (0). Χρήματα για τα σχολεία, τα λειτουργικά του δήμου, τις μισθοδοσίες, μειωμένα κατά 70%.
Αλλά τα καταφέρνουμε γιατί έχουμε κάνει καλό κουμάντο.
Πετρέλαια στα σχολεία θα μπουν , μισθοδοσίες πληρώνουμε κανονικά, τα σκουπίδια μαζεύονται, κ.ο.κ.
Σε αυτές τις τραγικές στιγμές λειτουργούμε σε πολύ καλό επίπεδο και προετοιμάζουμε έργα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ από το ΕΣΠΑ. Όταν τα λεφτά έτρεχαν προς τους δήμους να μας πει η αντιπολίτευση που διοικούσε τα προηγούμενα χρόνια τι έκανε; Τι μας άφησε; Πάντως όχι έργα. Χρέη, δάνεια, εγκατάλειψη.
Βάλτε τέρμα λοιπόν στο λαϊκισμό σας. Σοβαρευτείτε και ασκήστε έντιμη και σοβαρή κριτική. Αυτή να είναι επ’ ωφελεία του δήμου και των πολιτών. Αν σας ενδιαφέρουν.
Οι πολίτες ξέρουν ποιοι είμαστε εμείς αλλά και το ποιοι είστε εσείς. Δε μπορείτε να κρυφτείτε ούτε να κοροϊδέψετε κανέναν.

3 σχόλια:

  1. Το βασικό πρόβλημα του δημάρχου είναι ότι ξεκίνησε με απλούς πολίτες και τους πούλησε για να συνεργαστεί με τους χειρότερους, ώστε να πάρει το χρίσμα και να γίνει δήμαρχος. Το δεύτερο βασικό είναι πως αφήνει τους χρυσαυγίτες κολλητούς του να το παίζουν εξουσία με το όνομά του. Ως απλός σκεπτόμενος πολίτης τον ψήφισα, αλλά έχω μετανιώσει ήδη. Αν δεν αποκηρύξει την Χ.Α. και τους μισθοφόρους του θα καταλήξει μόνος και ηττημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΕ ΤΑ ΦΡΑΓΟΔΙΦΡΑΓΓΑ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΙΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΟΤΕΧΝΙΚΗ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΟΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΕ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΩΡΟΣ ΟΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜATEK, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΚΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Ή ΔΕ ΘΥΜΑΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι στατιστικά του κο.... Δήμαρχε.
    Αν θες να αποδείξεις αυτά που λες δόσε στατιστικά για τις αναθέσεις έως 1000 ευρώ, από 1000-5000, από 5000-10000 και από 10000 και πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή