Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωθυπουργική εμφάνιση Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη


Με την φράση "πέρσι σας είχα πει τι προτείνω, φέτος θα σας πω τι θα κάνω", ξεκίνηση την προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία του στο Βελλίδειο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε αρκετές φορές σε πρώτο ενικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο βύθισε την οικονομία στην ύφεση, αλλά και ότι κατεδάφισε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...


υπογράμμισε την ανάγκη να μπει ένας τέλος στην κατηφόρα της ύφεσης και «να στρίψουμε το τιμόνι της χώρας στην ανάκαμψη», διαφορετικά όπως είπε, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε «το παραπεταμένο αποπαίδι της Ευρώπης το κλοτσοσκούφι του κάθε κερδοσκόπου».

Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση για το νέο φόρο, το νέο «χαράτσι» όπως είπε στα ακίνητα που στρέφεται κατά της μικρής ιδιοκτησίας και επιβάλλεται εξαιτίας της αδυναμίας του οικονομικού επιτελείου να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή.

«Δεν λέω στον κόσμο να μην πληρώσει το νέο χαράτσι, λέω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να το πληρώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν αναστηλώνεται με αυτόν τον τρόπο η αξιοπιστία της χώρας.

Από την ομιλία του Μεσσήνιου αρχηγού δεν έλειψαν ούτε οι συναισθηματικές εξάρσεις, με αναφορές στον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του κόμματος και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στα εθνικά θέματα, καθώς και στην περηφάνια των Ελλήνων. Μίλησε, δε για την ανάγκη να ξαναβρούμε τις ρίζες μας ως έθνος, επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα επανεξετάσει την ύλη που διδάσκεται στα σχολεία. Επιπλέον, δεσμεύτηκε γι' ακόμη μια φορά ότι θα αλλάξει τον νόμο περί μετανάστευσης.

Παράλληλα, ζήτησε ξεκάθαρα πρόωρες εκλογές, απορρίπτοντας τα σενάρια συγκυβέρνησης, κάνοντας λόγο για καθαρές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου