Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο μπαμπούλας της Χρυσής Αυγής δίνει παράταση στις θητείες των δημάρχων;


Το ενδεχόμενο να παραταθεί για έναν χρόνο η θητεία των δημάρχων που εξελέγησαν στις εκλογές του 2010 εξετάζει η κυβέρνηση που φοβάται ότι αν οι δημοτικές εκλογές γίνουν το 2014 μέσα σε συνθήκες κρίσης,
ενδέχεται μεγάλες πόλεις να ...



πέσουν στα χέρια της ακροδεξιάς. Ο αδύναμος κρίκος θεωρείται η Αθήνα, όπου σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση θεωρείται πιθανή μια νίκη της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα. Η εκτίμηση αυτή εξηγείται και από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σύνθετα προβλήματα της πρωτεύουσας και η κρίση ενισχύει τον δημαγωγικό και λαικιστικό ακτιβισμό της ακροδεξιάς.

Ανησυχία υπάρχει και για άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που βιώνουν την κρίση με τρόπο τραυματικό σπρώχνοντας μεγάλα κοινωνικά στρώματα στο περιθώριο. Για την Αθήνα υπάρχει η εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα ενδέχεται να μπεί στον πειρασμό να τιμωρήσει τα παραδοσιακά κόμματα και στον δευτερο γύρο να μπούν οι υποψηφίοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μια εξέλιξη που θα ευνοούσε πιθανότατα την ακροδεξιά.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ισοδυναμούσε με μια μεγάλη συμβολική και πολιτική ήττα για τον αστικό πολιτικό κόσμο προκαλώντας σεισμό στο πολιτικό σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, η ακροδεξιά κέρδισε στην Ρώμη σπάζοντας μια μακρά πολιτική παράδοση που ήθελε να διοικείται η αιώνια πόλη απο την κεντροαριστερά.

Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση φαίνεται να μελετά τον τρόπο που θα παρατείνει την διάρκεια της θητείας των απερχόμενων δημοτικών αρχών που είναι προγραμματισμένο να γίνουν τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις Ευρωεκλογές, για ένα χρόνο, ώστε οι επόμενες εκλογές να γίνουν με καλύτερες προυποθέσεις για την οικονομία ελπίζοντας ότι το 2015 θα έχει έρθει η ανάπτυξη.

Πηγή:iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου