Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κάντε 1, 2,3… πολλούς ποδηλατοδρόμους


Πιστοί στις αρχές μας και συνεπείς στην παρουσία μας εδώ και χρόνια στο ποδηλατικό γίγνεσθαι του νομού μας, οι Ορθοπεταλιές θα συμμετέχουν και φέτος σε όλες τις εκδηλώσεις για διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας ζωής, μέσω της χρήσης του ποδηλάτου. Συμμετέχουμε στις ποδηλατικές εκδηλώσεις των δήμων, αφού η δικιά μας παρουσία καθώς και άλλων ποδηλατών, τους "έσπρωξε να τις υιοθετήσουν".


Ας μην ξεχνάμε ...

την έμμεση παρουσίαση των θέσεών μας στην συνάντηση συμπαράστασης των δημάρχων της Κάτω Ιταλίας τον Χειμώνα που μας πέρασε, ή την πρόσφατη παρουσία 240 γερμανών ποδηλατών στο Ναύπλιο και στις Μυκήνες.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετέχουν στην ποδηλατάδα του Ναυπλίου, το Σάββατο 22 του μηνός στις 4 το απόγευμα με εκκίνηση την πλατεία τριών Ναυάρχων (μπροστά από το Δημαρχείο), την Κυριακή 23 στο Άργος, με εκκίνηση απ την πλατεία λαϊκής αγοράς στις 10.30 και στον ποδηλατικό γύρο Κρανιδίου την Κυριακή 23 στις 10.00 στον κόμβο Κρανιδίου -Ερμιόνης. Όσοι ενήλικες πάρουν μέρος στην ποδηλατάδα του Άργους θα συνεχίσουμε μετά απ αυτήν προς το Κιβέρι.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι δημοτικές αρχές πραγματοποίησαν μόνο δειλά και άστοχα βήματα που ήταν καταδικασμένα να αποτύχουν, όπως ο "ποδηλατόδρομος" στο λιμάνι του Ναυπλίου, στην παραλία του Τημενίου ή απ τις αγροτικές φυλακές προς την παραλιακή. Ποδηλατόδρομοι που ξεκινούν από το "πουθενά" και δεν καταλήγουν πουθενά, είναι έξω απ την λογική του κάθε ποδηλάτη. Πρόκειται για λογική "εργολάβων" που είναι ξένη προς το ποδηλατικό κίνημα. Βασικός στόχος μας παραμένει η δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατικού άξονα που θα συνδέει αρχικά τις δύο μεγάλες πόλεις του νομού και στην συνέχεια τους βασικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους απ τις Μυκήνες μέχρι το Ναύπλιο και από το Άργος μέχρι την Ανδρίτσα.

Με βάση αυτόν τον κεντρικό ποδηλατικό άξονα θα γίνει ευκολότερος και ο σχεδιασμός του επιμέρους ποδηλατικού δικτύου και ιδίως αυτού των πόλεων. Για τις επιμέρους προτάσεις μας κατά τόπους στον νομό έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν και έχουμε αποδείξει με τις εβδομαδιαίες εξορμήσεις μας πως αυτές όχι μόνο είναι εφικτές αλλά μπορούν να μετατραπούν με μικρές παρεμβάσεις σε ασφαλείς και γρήγορους ποδηλατοδρόμους.

Φέτος πέρα απ τις ποδηλατοβόλτες που ενθαρρύνουν την κοινωνικοποίηση και την αλληλεγγύη των ποδηλατών, σχεδιάζουμε ένα βήμα ακόμα πιο πέρα που θα ενισχύσει την σωστή εκπαίδευση και την αθλητική χρήση του ποδηλάτου. Καταβάλουμε προσπάθεια δημιουργίας ποδηλατικής Ακαδημίας στον νομό και αισιοδοξούμε στο μέλλον να δούμε δικά μας παιδιά να εκπροσωπούν ποδηλατικά την χώρα σε διεθνείς συναντήσεις καθώς και για την οργάνωση επίσημων Brevets στον νομό μας.
Καλές και ασφαλείς ποδηλατοβόλτες!

orthopetalies@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου