Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΑΡΓΟΣ: Ανακοίνωσε ο Δ. Πλατής την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Άργους - Μυκηνών (VIDEO)

Με σημερινή του δήλωση ο τέως Δήμαρχος Άργους κ. Δημήτρης Πλατής ανακοινώνει την κάθοδό του στη διεκδίκηση του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Η δήλωση του αναφέρει:


«Φίλες και φίλοι αγαπητοί μου συμπολίτισσες και συμπολίτες

Όπως γνωρίζετε ....



την 18 Μαΐου έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής.
Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο να υπάρξη ένας συνδυασμός δημιουργημένος από την βάση του λαού, πολυσυλλεκτικός, υπερκομματικός που να μας ενώνει σε ένα πρόγραμμα για ολόκληρο το δήμο Άργους – Μυκηνών.

Ο δήμος μας δεν αντέχει άλλο, φτάνει πια. Βρίσκεται σε ένα τέλμα αδράνειας και στασιμότητας.

Αρνούμαστε να είμαστε άβουλοι θεατές της παρακμής του δήμου που θα έπρεπε να έσφυζε από ζωή και ανάπτυξη.

Επιβάλλεται να προστατεύσουμε τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας και να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την προβολή μιας περιοχής με τόσες ανενεργές ανθρώπινες δυνάμεις , με τόσους πανάρχαιους θησαυρούς ανεκμετάλλευτους της Αλέας, Λυρκείας, Μυκηνών και Λέρνας που με το νόμο Καλλικράτη πλέον ανήκουν στο δήμο μας.

Έχουνε μείνει αναξιοποίητα τόσα γραφικά χωριά που θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί ξενώνες, εστιατόρια μόνο με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Το πρόγραμμά μας αφορά την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου από το ένα άκρο έως το άλλο, απο τον Αχλαδόκαμπο έως το Γυμνό και από την Σκοτινή έως τις Λιμνες και την Ανδρίτσα.

Θα εφαρμόσουμε την αποκέντρωση των υπηρεσιών του δήμου με έδρα σε όλους τους τέως δήμους Νέας Κίου, Κουτσοποδίου, Μυκηνών, Λυρκείας, Λέρνας για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και όχι στην συγκεντρωτική διοίκηση.

Τα χρήματα που δικαιούνται οι κάτοικοι των τέως δήμων και των χωριών να επενδύονται σε έργα στον τόπο τους πολλαπλάσια και όχι να τα σπαταλούν σε απευθείας αναθέσεις μελετών και έργων σε υμέτερους εκτός Αργολίδας.

Πρέπει να συνεργαστούμε με ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν για την αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι για την επίλυση οικονομικών ή αλλων προβλημάτων μέσα από τον ρόλο που διαδραματίζουν.

Θα είμαι επικεφαλής αυτής της ανεξάρτητης κίνησης και κάνουμε προσπάθεια να στελεχωθεί ο συνδυασμός από νέους ανθρώπους όλων των παρατάξεων και κοινωνικών τάξεων.

Τους καλούμε να έρθουν να συστρατευθούμε, σε αυτή την μεγάλη ανατροπή που βιώνουμε σήμερα, της

Δημοτικής αρχής που την χαρακτηρίζει, λίαν επιεικώς, η μη συνέπεια λόγων και πράξεων.



Πρέπει να δώσουμε τέλος σε μια μικρή παρέα συμφερόντων, που ασχολείται μόνο με ρουσφέτια σε ημέτερους στο δήμο και σε παχιά λόγια.

Καλώ όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις εκλογές και να μην χαριστούν σε κανένα κομματάρχη που με την ψήφο σας τον νομιμοποιείται για ίδιο όφελος.

Να βάλουμε τέλος στους γκεμπελίστες, τους ψεύτες, τους ψυχικά άρρωστους, τους θεατρίνους και σε όλους αυτούς που καθημερινά αυτοπροβάλλονται και προσπαθούν να υποτιμούν την νοημοσύνη σας.

Να βάλουμε τέλος σε όλους αυτούς που δεν σεβάστηκαν τους επιστήμονες της περιοχής μας και έκαναν δεκάδες απευθείας αναθέσεις 24.600 ευρώ εκάστη σε μελετητικά γραφεία των Αθηνών, της Πάτρας και όπου αλλού εκτός Αργολίδος.

Οι δικοίι μας επιστήμονες που διατηρούν γραφεία στο Άργος πληροφορικής, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, καταστήματα χρωμάτων, καταστήματα κλιματιστικών αφού τους γύρισε την πλαάτη ο δήμος αυτοί καθημερινά προσπαθούν να βρουν εργασία και πελάτες εκτός Άργους, αλλά αυτοί είναι που συνεισφέρουν με τις φορολογικές τους δηλώσεις στα έσοδα του δήμου από το κράτος.

Να βάλουμε τέλος σε όλους αυτούς που δίνουν απευθείας ανάθεση με μια απόφασή τους και μια υπογραφή ποσού 238.000 ευρώ περίπου σε Αθηναίους για να κάνουν στα σχολεία του δήμου μας εργασίες βαφής, αγορά χρωμάτων, αλλαγή πλακάκια, υδραυλικές επισκευές, ηλεκτρικές επισκευές, συντήρηση καυστήρων, επισκευές σοβαντίσματος, καθαρισμό προαυλίου χώρου, μέχρι και αγορά – τοποθέτηση κλιματιστικών από τους εργολάβους.

Καθημερινά διαπιστώνουν οι τεχνίτες συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του δήμου μας ότι για αυτήν την δημοτική αρχή είναι μη επιθυμητοί ή μη ικανοιί και δυστυχώς καθημερινά ψάχνουν για δουλειά σε καάποια οικοδομή ή μερεμέτι και φθάνουν μέχρι το Άστρος, Τριπολη ακόμα και στην Αθήνα για εξασφαλίσουν τα ως προς το ζην και να μην κάθονται στα καφενεία.

Ο ίδιος αναντικατάστατος εργολάβος πήρε και άλλη μια απευθείας ανάθεση ποσού 24.6000 ευρώ για να παρέχει υπηρεσίες στη μελέτη υπαγωγής στο ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στο κτήριο του δημοτικού ξενοδοχείου ¨Αργώ¨ στη Νέα Κίο.

Έχουμε δεκάδες τέτοιου είδους αναθέσεις και θα σας ενημερώσουμε με έντυπό μας για τον σεβασμό της παρούσας δημοτικής αρχής προς τους ελεύθερους επαγγελματίες του δήμου μας.

Δεσμεύομαι ότι εμείς θα δώσουμε εργασία μόνο σε τεχνίτες καθώς και στους επιστήμονες του δήμου μας.

Τρέμουν μην χάσουν τις εκλογές και σταματήσει να πέφτει ο μισθός τους και όχι μόνο, από το δήμο ή την κοινότητα που κάθε μήνα εισπράττουν. Σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι της συμπολίτευσης πληρώνονται κάθε μήνα από τα χρήματα των συμπολιτών μας.

Τρέμουν οι μετακλητοί επιστημονικοί και ειδικοί σύμβουλοι, που έχουν προσληφθεί από τον δήμαρχο με παχυλότατους μηνιαίους μισθούς, μην χάσουν τις εκλογές και χάσουν τη θέση τους. Γι’ αυτό θα τους δείτε καθημερινά να γράφουν στα τοπικά blog και στις εφημερίδες ανώνυμα εναντίον όλων των άλλων υποψηφίων σπιλώνοντας συνειδήσεις και λιβανίζοντας το ανύπαρκτο έργο αυτής της δημοτικής αρχής. Αλλά όταν αναγκαστούν και μιλήσουν κάποιοι άλλοι ανώνυμοι για την καμπούρα τους τότε δεν θα ξέρουν που να κρυφθούν.

Ο στρουθοκαμηλισμός είναι πολύ επικίνδυνος και είναι ίδιον αυτών που κάθε φορά παρασιτοζωούν αγκιστρωμένοι στην εξουσία δίνοντας ως αντάλλαγμα ακόμα και ότι πολυτιμότερο έχουν, διότι διαφορετικά, από τα προσόντα τους και τις γνώσεις τους θα ήταν ανεπάγγελτοι.

Όλοι μας έχουμε αποφασίσει ότι σε αυτές τις εκλογές πρέπει να κερδίσει η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι τα συμφέροντα ή τα κόμματα και είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και τις προτάσεις.

Δεσμεύομαι, όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το όραμά μας, αυτό που αξίζει στο δήμο μας για να είναι πρωτοπόρος και δημιουργικός.

Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση διότι πιστεύουμε ότι όπως λέει η ρήση: μόνος μου μπορώ να πάω πιο γρήγορα αλλά μαζί μπορούμε να πάμε πιο μακριά.

σας ευχαριστώ από καρδιάς»





5 σχόλια:

  1. Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που τον είδες τον ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ ρε μεγάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω το προεκλογικό προγραμμα του ηγέτη για το τι θα έκανε στο δήμο από αυτά στο Άργος δεν έχω δεί ΤΙΠΟΤΑ μόνο θα θα θα μπλα μπλα μπλα ..............πρώην ψηφοφόρος τώρα άντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο πλατής ήταν δήμαρχος και έβαλε στο γύψο (αλλά χούντα) ότι δημοκρατικό και προοδευτικό είχε ο τότε δήμος άργους. επέβαλλε την αρχή ενός. όταν ανέλαβε το δήμο είχε χρεωκοπείσει τώρα που βρείσκει τα λεφτά. με το σημερινό είναι συγγενείς. θα πει κάποιος επιτέλους τι παίζει μεταξύ τους. στα κληρονομικά που τους χωρίζουν είναι και ο δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. einai katantia na exeis na dialexeis gia dimarxo stin idia poly metaxy 2 X. A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή