Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Απεργεί και ο Ιατρικός σύλλογος Αργολίδας στις 17 Ιανουαρίου 2013


ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ -με πρωτεργάτη τον τ. Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, αλλά και την λοιπή Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από το 2010 μέχρι και σήμερα- ΜΕ η ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

· με την σχεδόν πλήρη κατάργηση ...

του Κοινωνικού Κράτους και την θεαματική υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας

· με τον Πολίτη καθημερινά να επιβαρύνεται με νέες δαπάνες για την βασική υποστήριξη της Υγείας του

· με τον Ιατρό απλήρωτο, στοχοποιημένο - κατηγορούμενο και υποχρεωμένο να δουλεύει ως γραφειοκράτης εφαρμογής πανικόβλητων εγκυκλίων και αποφάσεων που αλλάζουν συνεχώς με ρυθμούς «ότι ισχύει τη Παρασκευή, δεν ισχύει τη Δευτέρα».

· με τον Ασθενή να είναι μόνο μία λογιστική Δαπάνη και όχι μία οντότητα που πρέπει το Κράτος να του προασπίσει την Υγεία.

Η Πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι :

1. Έχει υποχρέωση να ενισχύσει το Κοινωνικό Κράτος και όχι να το καταργήσει

2. Η Υγεία δεν παρέχεται χωρίς Ιατρούς

3. Η χορήγηση φαρμάκων πρέπει να γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή και η αντιποίηση του Ιατρικού επαγγέλματος να σταματήσει

4. Απλήρωτος ή υποαπασχολούμενος Ιατρός σημαίνει εξαπάτηση του Πολίτη και Ανυπεράσπιστη Δημόσια Υγεία.

5. Οι Επιχειρήσεις-Αλυσίδες στην Υγεία δεν θα φέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες αλλά μόνο κέρδη στους επιχειρηματίες.

Γιαυτό

Στηρίζουμε την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, την Πέμπτη 17-1-2013 και καλούμε τους συναδέλφους σε απεργιακή κινητοποίηση – συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργους στις 12:00.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα μέλη μας να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτήν την συμβολική κινητοποίηση. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να αναδείξουμε πανελλαδικά τα προβλήματα της υγείας και των λειτουργών της.

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης σε συμπαράσταση και συμπαράταξη όλους τους φορείς των ασφαλισμένων, αλλά και τους μεμονωμένους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, για να σταματήσουμε μαζί τον κατήφορο της περίθαλψής μας.



Ο Πρόεδρος                                                              Η Γραμματεύς
Κων. Παναγιωτόπουλος                                         Αγγ. Δαραβέλια




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου