Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μιχάλης Χασάπης προς τον Δήμαρχο : έχετε χαμηλώσει υπερβολικά τον πήχη των προσδοκιών.


Επιστολή απέστειλε ο πρ. Δήμαρχος Λέρνας και δημοτικός σύμβουλος σήμερα με την παράταξη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μιχάλης Χασάπης προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο σχετικά με την καθυστέρηση σημαντικών έργων για την περιοχή της Λέρνας, καθώς και ...

για την μη ένταξή τους στα τεχνικά προγράμματα του δήμου τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο κ. Χασάπης κάνει προτάσεις για την υλοποίηση την επόμενη χρονιά τριών σημαντικών έργων για τον πρ. δήμο Λέρνας. Ολόκληρη η επιστολή του κ. Χασάπη :

ΘΕΜΑ : " Τεχνικό Πρόγραμμα 2013 Δήμου Άργους – Μυκηνών " .

Κύριε Δήμαρχε,

Εν όψει κατάθεσης προς ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Άργους – Μυκηνών, που σημειωτέον έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, ήδη θα έπρεπε να έχει κατατεθεί και ψηφισθεί από τον Νοέμβριο του 2012, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις, αλλά και προτάσεις. Είναι γεγονός ότι τα τεχνικά προγράμματα των δύο προηγούμενων ετών εκτελέσθηκαν πλημμελώς, μη απορροφώντας μεγάλο μέρος των ιδίων πόρων. Και αν για το έτος 2011, υπάρχουν τα ελαφρυντικά του πρώτου έτους της δημαρχιακής θητείας και της σχετικής προσαρμογής, αλλά και των προβλημάτων που προέκυψαν από τις συνενώσεις των δήμων, λόγω Καλλικράτη, για το δεύτερο έτος, το 2012 δηλαδή, δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Στο μικρό όμως έστω βαθμό που εκτελέσθηκαν τα τεχνικά προγράμματα των δύο προηγούμενων ετών, εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις δημοτικές ενότητες δεν εκτελέσθηκαν όχι μόνο μεγάλα αλλά ούτε και μικρά έργα. Ένας σημαντικός λόγος, μη εκτέλεσης μικρών έστω έργων, στις δημοτικές ενότητες, είναι και το γεγονός, ότι από αδυναμία της δημοτικής αρχής , δεν έχουν εισπραχθεί τα τέλη ύδρευσης, τα οποία είναι ανταποδοτικά ( δηλαδή αν εισπράξουμε, εκτελούμε και τα ανάλογα έργα ).
Επειδή ως παρούσα δημοτική αρχή έχετε χαμηλώσει υπερβολικά τον πήχη των προσδοκιών, όσον αφορά την υλοποίηση διαφόρων έργων, δεν θα αναφερθώ στα δύο ώριμα και δημοπρατημένα μεγάλα έργα στο Σκαφιδάκι ( χείμαρρος Λιβανού ) και το Κιβέρι ( παραρεμάτια ζώνη χειμάρρου ξοβριού ) των οποίων η υλοποίηση ανεστάλη. Κλείνοντας τις επισημάνσεις και επειδή ο μόνος χρόνος που σας απομένει να υλοποιήσετε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές τεχνικό πρόγραμμα, είναι το 2013, θέλω να κάνω τρεις προτάσεις που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Λέρνας.
Έχω αναφερθεί επανειλημμένα εκτός Ημερήσιας Διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την αναγκαιότητα της μεταφοράς του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας Μύλων. Το έργο αυτό, η υλοποίηση του οποίου είναι επιτακτική, γιατί γειτνιάζει με τις πηγές της Λέρνης και τον αρχαιολογικό χώρο, είναι ανεπαρκές και λειτουργικά επικίνδυνο, είχε δημοπρατηθεί από τον πρώην δήμο Λέρνας με χρηματοδότηση του κρατικού προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ". Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το 2010 αλλά σταμάτησε λόγω διακοπής της χρηματοδότησης και παραμένει σε εκκρεμότητα. Καλείσθε λοιπόν, ως δημοτική αρχή, να διερευνήσετε την δυνατότητα συνέχισης της χρηματοδότησης από το κρατικό πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ", διαφορετικά να το εντάξετε στους σχεδιασμούς σας, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, για την υλοποίησή του μέσω του τεχνικού προγράμματος του 2013.
Το δεύτερο έργο που εκτιμώ ότι πρέπει να περιληφθεί απαραίτητα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013 αφορά την διαμόρφωση της επαρχιακής οδού Άργους – Άστρους στην είσοδο του Κιβερίου. Για το έργο αυτό υπάρχει μελέτη από τον πρώην δήμο Λέρνας και έχει υλοποιηθεί το κομμάτι μέχρι τα όρια του οικισμού. Απομένει η υλοποίηση του υπόλοιπου τμήματος και η κατασκευή του πεζόδρομου, που θα συνδέει τον οικισμό με το αθλητικό κέντρο και το κοιμητήριο, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια των μετακινούμενων κατοίκων από τα διερχόμενα οχήματα, αλλά και από την πτώση κλάδων των πεύκων, τα οποία σημειωτέον, είναι ήδη επικίνδυνα και πρέπει να κλαδευθούν άμεσα.
Ένα τρίτο έργο είναι η διαπλάτυνση της οδού στο κέντρο του Σκαφιδακίου από την πλατεία έως το Μπούρδι , έργο που ενώ είναι πολύ σημαντικό, είναι μικρού κόστους. Για το έργο αυτό υπάρχει όχι μόνον έτοιμη μελέτη από τον πρώην δήμο Λέρνας, αλλά είχε και δημοπρατηθεί, εσείς όμως ως δημοτική αρχή αναστείλατε την υλοποίησή του.
Κύριε Δήμαρχε,
Εκτιμώντας ότι το κόστος υλοποίησης των έργων αυτών είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, αναμένω τις ενέργειές σας για την ένταξή τους , πέρα από τους δικούς σας σχεδιασμούς, στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013.


Με εκτίμηση


Χασάπης Μιχαήλ ( Δ. Σ. Άργους – Μυκηνών )
( Μέλος Παράταξης " Οι πολίτες μπροστά" )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου