Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κατάληψη στο Μετρό τέλος – Εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια


Διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στα αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια και μέσα σε λίγα λεπτά έβαλαν τέλος στην κατάληψη του χώρου από τους εργαζόμενους -απεργούς του Μετρό.

Η επέμβαση έγινε ...


στις 03:40 τα ξημερώματα. Ομάδα αστυνομικών έκοψε με τροχό τις αλυσίδες και τα λουκέτα που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην πόρτα του αμαξοστασίου και στη συνέχεια με τη χρήση πολιορκητικού κριού άνοιξαν την είσοδο της πύλης και δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης εισέβαλαν στον χώρο και ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνση τους.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ έγινε παρουσία εισαγγελέα και οι συγκεντρωμένοι αν και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, ωστόσο έγιναν τρεις προσαγωγές ατόμων, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων, Μ.Τσακό, ο οποίος μίλησε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, ανέφερε ότι έχει συλληφθεί άτομο, που ήταν βάρδια επιφυλακής.

Λίγα λεπτά πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο απέκλεισαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το αμαξοστάσιο του Μετρό και δεν επέτρεπαν σε κανένα να προσεγγίσει το χώρο.

Στο σημείο βρίσκονταν και παραμένουν 300-400 άτομα, για να συμπαρασταθούν στους απεργούς, τα οποία η αστυνομία έχει αποκλείσει στο ύψος της οδού Λένορμαν.

Το χρονικό της επέμβασης

Εικοσι λεπτά πριν από τις τέσσερις οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων πήραν το πράσινο φως για επέμβαση στο αμαξοστάσιο. Εκείνη την ώρα στο χώρο βρίσκονταν περίπου 50 υπάλληλοι, ως προσωπικό ασφαλείας. Στη θέα των ΕΚΑΜ δεν έκαναν καμία κίνηση και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.

Στην περιοχή βρίσκονταν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και είχαν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ μικροένταση σημειώθηκε με τους συγκεντρωμένους εκτός του αμαξοστασίου που είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την κεντρική πύλη του αμαξοστασίου σε ένδειξη συμπαράστασης των απεργών. Στην ένταση πάνω μία κοπέλα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Πάνω στην αναμπουμπούλα για κοπέλα έπεσε και την παρέλαβε, προληπτικά, ασθενοφόρο να μη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο ελέγχου του Μετρό ήταν πλέον «ελεύθερο» και παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία. Στο σημείο βέβαια παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο, αλλά και να προλάβουν το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο ελέγχου του Μετρό ήταν πλέον «ελεύθερο» και παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία. Στο σημείο βέβαια παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο, αλλά και να προλάβουν το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τους εργαζομένους του Μετρό για να τους επιδώσει τα φύλλα επίταξης. Πολλοί είναι αυτοί που δεν τα έχουν παραλάβει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Μετρό.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιούν απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης. Ετσι λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, Τραμ και Ηλεκτρικός παραμένουν ακινητοποιημένα και στους δρόμους της Αττικής επικρατεί χάος.




Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου