Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ


Με αφορμή την κοινωνικά & ηθικά προκλητική απόφαση του νέου ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. να οριστεί το μέλος της και αποτυχών σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Νίκος Κανέλλος ως έμμισθος στην επιχείρηση, οφείλουμε να γνωρίσουμε στους δημότες τα εξής:

Η διαφαινόμενη προσπάθεια του δημάρχου ....

και των περί αυτόν να καταλαγιάζουν τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους με την – πάση θυσία - δημιουργία έμμισθων θέσεων, εκ του αποτελέσματος καταλήγει στις πλάτες των φορολογουμένων δημοτών.

Έτσι μετά την, κατά πλειοψηφία, πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την μισθοδοσία του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., αλλά την εκ του Νόμου αδυναμία να υλοποιηθεί αυτή (!), στο χθεσινό συμβούλιο της επιχείρησης ορίστηκε, πάλι κατά πλειοψηφία, το νέο μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κανέλλος, μη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, να έχει πλήρη απασχόληση ως έμμισθος στην επιχείρηση με αμοιβή & αρμοδιότητες που επίσης καθορίστηκαν στην απόφαση εκείνη, όπως ο νόμος κατ’ εξαίρεση επιτρέπει.

Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. όμως αποφασίζοντας έτσι, θα πρέπει προηγουμένως να έχει εκτιμήσει αφενός την οικονομική άνεση να πληρώνεται η συγκεκριμένη επιλογή, και αφετέρου την εξειδίκευση ή άλλες ικανότητες του προσλαμβανόμενου, παράλληλα με την αδυναμία της να καλυφθούν αυτές από τις υπάρχουσες υπηρεσίες της. Εφόσον όμως συνέτρεχαν όλα αυτά, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει ήταν να απαλύνει το βάρος των τελών από τους συνεχώς επιβαρυνόμενους δημότες, μειώνοντας δραστικά τα τέλη της και όχι να τα εισπράττει για να πληρώνεται ο κάθε ημέτερος.

Θα τονίζουμε συνεχώς όλα τα παρεμφερή θέματα για την ανάδειξη του αληθινού προσώπου μιας απίστευτα πολυτελούς διοίκησης, όμως η νέα προκλητική αυτή κίνηση, δείχνει ακόμη μια φορά το είδος της ασκούμενης «ηγεμονικής» εξουσίας σε κάθε τομέα από τη δημοτική πλειοψηφία, που έχει γεμίσει μισθοδοτούμενες θέσεις ημετέρων αιρετών και μη, για να κρατούνται οριακά οι «ισορροπίες» μεταξύ όλων όσοι συντάχθηκαν τελικά σε μια - χωρίς προηγούμενο και τέλος - κατηφορική πορεία, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος ΄Αργους – Μυκηνών
Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης


1 σχόλιο:

  1. Nα δούμε αν ο κανέλος προλαβαίνει τις δουλειές του στη ΔΕΥΑΡ μαζί και το καφενείο . Τωρα θα ειναι και κοντά στον δεληολάνη και θα ξεσκάει λιγάκι. Δεν ντρεπόσαστε λιγάκι ξεφτίλες, κανενα αλλο δεν βαζατε να μη γελάει ο κόσμος;
    παλιός δικός σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή