Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Νίκος Νικολόπουλος: Επερώτηση για τον αδελφό του πρωθυπουργού

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΧΑΪΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
•ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
•ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
•ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Θέμα: Κρατικές χορηγίες στην “I4CENSE”.
Σειρά ερωτημάτων ....
Επισκεπτόμενοι το site της εταιρείας “I4CENSE” διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο, δηλαδή η εταιρεία δεν είχε κανέναν στοιχείο ώστε να μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους, να επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας, όλα ήταν άγνωστα. Πρόσφατα, το portal Olympia.gr αποκάλυψε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου. Η εταιρεία ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security, όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονταν οι χορηγίες.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•Σε τι ύψος ανέρχονται οι χορηγίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από υπουργεία και κρατικούς οργανισμούς στην φερόμενη ως ΜΚΟ “I4CENSE”;
•Να κατατεθεί λίστα με τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς που έχουν προσφέρει χορηγία στην “I4CENSE”.
•Να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις που να προκύπτει το ύψος της χορηγίας κάθε υπουργείου ή κρατικού οργανισμού στην “I4CENSE”.
•Ποια πρόσωπα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της “I4CENSE”; Να κατατεθεί η σχετική ονομαστική λίστα.
•Να κατατεθεί το καταστατικό της “I4CENSE”.
•Έχει επιχορηγηθεί και με τι ποσά η “I4CENSE”; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει πότε επιχορηγήθηκε και με τι ύψος η “I4CENSE”.
•Κατά πόσο είναι νόμιμο να επιχορηγείτε μια ΜΚΟ που έδρα της δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ελβετία;
•Ποια η απάντησή σας στους αγανακτισμένους πολίτες που βλέπουν λεφτά να υπάρχουν μόνο για χορηγίες στην εταιρεία “I4CENSE”;
•Τελικά κ. Υπουργέ λεφτά υπάρχουν μόνο για χορηγίες;
•Δεν είναι προκλητικό αυτό κ. Υπουργέ; Ποια η προσωπική σας άποψη;

Ο ερωτών βουλευτής

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Σαμαράς για Έλσα

«Αυτή έφυγε. Δεν είναι δικό μας το θέμα».
Με αυτά τα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε την απόφαση της Έλσας Παπαδημητρίου να αποχωρήσει απο τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της ΝΔ έμαθε την εξέλιξη αυτή ενώ ήταν στο εντευκτήριο της Βουλής και συνομιλούσε με συνεργάτες του. Σημειώνεται, ότι στο «γαλάζιο» επιτελείο ανέμεναν την εξέλιξη αυτή, αφού η ίδια η βουλευτής Αργολίδας είχε προαναγγείλει την απόφασή της να φύγει απο τη ΝΔ εδώ και αρκετό καιρό... Διαβάστε περισσότερα...

Θα ψηφίσει "ναι" στο Μεσοπρόθεσμο η Έλσα Παπαδημητρίου

«Ναι» θα ψηφίσει η βουλευτής της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου στο Μεσοπρόθεσμο όπως δήλωσε στην ομιλία της στη Βουλη, λέγοντας .....
ότι το «παρών» είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου.

Υπενθυμίζεται ότι η στενή πολιτική φίλη της κας Παπαδημητρίου, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών».

Εντός ολίγου αναμένεται η διαγραφή της κας Παπαδημητρίου από τη ΝΔ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα προβλήματα στα τηλεκαφενεία

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας είναι το επίπεδο, το στυλ και η ρηχότητα του τηλεοπτικού διαλόγου για σοβαρά θέματα.
Δεν υπάρχει άλλη χώρα, σίγουρα όχι στην Ευρώπη, όπου οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις να είναι δέσμιες τηλεκαφενείων. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάσθηκε από τα προβλήματά της γιατί η ιδιωτική τηλεόραση τα έκρυβε επί δεκαετίες κάτω από το λαμπερό λούστρο του lifestyle. Μήπως θυμάται κανείς ειδικούς, καθηγητές ή ανθρώπους της αγοράς να μιλούν για την οικονομία ή για το περιώνυμο χρέος; Οχι βέβαια. Αντιθέτως, θυμόμαστε όλοι, την εποχή που διαπράττονταν πολλά από τα εγκλήματα που σήμερα αποκαλύπτονται, ζωντανές συνδέσεις με τραγουδίστριες, παράθυρα με διάφορους γραφικούς πολιτικούς και μετρ της καλής ατάκας και ενίοτε σαχλούς καβγάδες συνδικαλιστών. Ο φόβος για την πρωτιά στην τηλεθέαση ισοπέδωνε και ισοπεδώνει οιαδήποτε σκέψη για την ανάγκη ενός σοβαρού, ορθολογικού διαλόγου. Αν ο ένας κάνει το δελτίο του «Δελφινάριο», ο άλλος τρέχει να το κάνει περιοδεύουσα επιθεώρηση, από εκείνες που βλέπεις και δεν γελάς σε καλοκαιρινές διακοπές. Ο τηλεοπτικός διάλογος και λόγος βρίθει, άλλωστε, στερεοτύπων και ευκολομάσητων κλισέ. Κυριαρχεί πάντοτε το συναίσθημα, η υπερβολή και επικρατεί στο τέλος η υστερία και το στοιχείο της γραφικότητας. Λογικό είναι, αφού την επόμενη μέρα συζητάμε την ακρότητα που είπε κάποιος τηλεμαϊντανός, ενώ, βεβαίως, ουδέποτε θα συζητούσαμε τι είπε ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Πισσαρίδης. Παρ’ όλα αυτά, έχω την εντύπωση πως το τηλεκαφενείο αφορά περισσότερο μια μικρή πιάτσα συνδικαλιστών, πολιτικών, δημοσιογράφων που ιντριγκάρονται μεταξύ τους και πως η κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη και ψύχραιμη. Καταλαβαίνει ποιος της πουλάει τι, πόσο αυθεντικά φίλος του λαού είναι καθένας και πόσο δυσπρόσιτα είναι τα προβλήματα της χώρας για τους συμμετέχοντες στις βραδινές τηλεπιθεωρήσεις. Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως το ρηχό, επαρχιώτικο, νεοπλουτίστικο, ανεπαρκές πολιτικό κατεστημένο ανεδείχθη μέσα από τον συχνωτισμό και την εξάρτηση από ένα εξίσου ρηχό, επαρχιώτικο, νεοπλουτίστικο μιντιακό σύστημα...
Σχόλιο του Α. Παπαχελά. Καθημερινή 29-6-2011
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παλαίμαχοι των ομάδων από τις αλησμόνητες πατρίδες παίζουν ενάντια στη φτώχια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ»

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 και ώρα 18:30 στο Αθλητικό Κέντρο Νέας Κίου θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων μεταξύ Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου και ΑΕΚ.
Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές των δυο Σωματείων υπόσχονται να προσφέρουν στους φιλάθλους αξέχαστες στιγμές σε ένα αγώνα διαφορετικό από τους άλλους χωρίς άγχος και με κύριο χαρακτηριστικό του την παντοτινή αγάπη για το άθλημα.
Καλούνται όλοι οι φίλαθλοι να παρευρεθούν για να απολαύσουν από κοντά τις παλαιές δόξες των ομάδων τους. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό
Τιμή εισόδου πέντε (5) Ευρώ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Α.Ο Αργοναύτης Νέας Κίου, η ΕΠΣ Αργολίδας και ο Δήμος Άργους Μυκηνών, με την υποστήριξη της UEFA και της Ε.Π.Ο.


Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτούς ποιός τους πληρώνει;

Όταν για την μετακίνηση του πρωθυπουργού ....
χρειάζονται τόσοι άνθρωποι τότε δεν μας σώζει τίποτα. Ούτε μεπρόθεσμα ούτε μνημόνια
Διαβάστε περισσότερα...

Ραγκούσης: Να φορολογηθούν βουλευτές, υπουργοί από το 1974

Ο κ. Ραγκούσης χτύπησε πάλι .....
με βαρύγδουπες δηλώσεις σαν αυτές που έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Μάλλον ξεχνά πως αυτός και η παρέα του κυβερνούν σχεδόν δύο χρόνια τώρα και ζητά την φορολόγηση όλων των βουλευτών από το 1974 και μετά με νόμο που θα κατατεθεί όμως .... μετά το μεσοπρόθεσμο.
Βρε μήπως μας δουλεύουν κανονικά.
Οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση στο ραδιοσταθμό Real fm.
«Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου η κυβέρνηση έχει ηθική και ιστορική υποχρέωση να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση». Όπως ανέφερε, «όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών».
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ακόμη παράταση στις προθεσμίες για την υποβολή των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, την τρίτη κατά σειρά, ....
ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών για όλους τους φορολογουμένους, δηλαδή...
μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εισοδηματίες. Ετσι, παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω Διαδικτύου - η οποία κανονικά έληγε στις 30 Ιουνίου - για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί όσο γίνεται περισσότερο το σύστημα TΑΧΙSnet αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των λογιστών. Η παράταση αφορά τις ηλεκτρονικές δηλώσεις που υποβάλλουν, επίσης, όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα, γεωργικές δραστηριότητες, εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, συμμετοχή σε εταιρεία με βιβλία Α' Β' Γ' κατηγορίας κ.λπ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΛΟΪΖΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ"!

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση έστειλε η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία δηλώνει ...
ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι-ύμνος για το ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα Ήλιε». «Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των...
εργαζομένων» γράφει μεταξύ άλλων η κ. Λοΐζου, υπογραμμίζοντας:
«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα».
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:«Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
» Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής: Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν. Αφού αυτός ο λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.
» Τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
» Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το 'Καλημέρα Ήλιε' στις κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι. Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
» Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα. Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου. Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
» Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».Μυρσίνη Λοΐζου
Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο πόλης Άργους - Επικίνδυνα παιχνίδια

Επικίνδυνα παιχνίδια φαίνεται να παίζουν .....
κάποια "παιδάκια" με υπεύθυνη θέση στο Δήμο. Απ' ότι μας πληροφόρησαν προτρέπουν τον κόσμο να κάνει μαζικές ενστάσεις ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος. Δυστυχλως οι κακές συνήθειες φαίνεται δεν κόβονται εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αναβαλος - Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου

Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι η σύμβαση για την κατασκευή ...
του έγου που αφορά στη μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από τα δίκτυα Αναβάλου. Η σύμβαση ύψους 8.204.760 ευρώ υπεγράφη σήμερα παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανού. Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013»
Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίησή του, πρώην και νυν.
Διαβάστε περισσότερα...

Δήμος Άργους - Μυκηνών: 12η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Άργους - Μυκηνών θα συνεδριάσει την 28η Ιουνίου 2011,...
ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 στο Δημοτικό κατάστημα (Δαναού 3, Άργος) σύμφωνα με την από 24-06-2011 πρόσκληση προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους για τα παρακάτω θέματα:

Κατηγορίες θεμάτων
Τροποποιήσεως Τεχνικού Προγράμματος έτους 2011 Δήμου Άργους-Μυκηνών
Oικονομικά Θέματα: 8
Τεχνικά Θέματα : 4
Τρέχοντα Θέματα : 4
Αναλυτικά η πρόσκληση ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννης Μανιάτης για Δ.Ε.Η.

Την βούληση της Κυβέρνησης να διατηρήσει το Ελληνικό Δημόσιο στο 51% το ποσοστό ...
συμμετοχής του στη ΔΕΗ, εξέφρασε στην Βουλή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Ηρούς Διώτη, για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη στη χώρα μας, ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να περιοριστεί το πλειοψηφικό ποσοστό που κατέχει το Δημόσιο στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού...
Μην μπερδεύεστε η δήλωση έγινε το Οκτώβριο του 2010
Διαβάστε περισσότερα...

Έλσα Παπαδημητρίου για το Μεσοπρόθεσμο

«Είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό ....
της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματος», δήλωσε στην εφήμερίδα «τα Νέα» η βουλευτής Αργολίδος της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου, σχετικά με την στάση που θα τηρήσει κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο.
Σχόλιο: Δεν είπε όμως ποιό κόμμα εννοεί τη Ν.Δ ή τη ΔΗ.ΣΥ.
Διαβάστε περισσότερα...

Παραλύει η Χώρα

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 28/6 και Πέμπτη 29-6 από την την 48ωρη απεργία ....
που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό καθώς ο φόβος επεισοδίων είναι μεγάλος τις ημέρες που στη Βουλή θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.
Οι συνδικαλιστές προγραμματίζουν αποκλεισμό της βουλής την Τετάρτη 29 Ιουνίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κακογουστιά αποδεικνύεται η αποπομπή Μπιρμπίλη

Μαθαίνουμε ότι το φθινόπωρο, όταν έλθει πρώτα ο Θεός, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την νέα περίοδο πολιτικής προσφοράς στον τόπο με την πρωτοβουλία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων ...
και την ανάλογη είσπραξη των προστίμων, που θα ενισχύσουν τα ταμεία του κράτους. Πόσο κακόγουστο για μία κυβέρνηση, που τόσα λόγια είπε για την διαφορετική ... την πράσινη διακυβέρνηση .... την εναλλακτική πρόταση της εξουσίας .... ο Γιώργος είπε μέχρι και το "είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία".

Θα θυμόμαστε ότι ....

..... τους πρώτους δασικούς χάρτες τους έφτιαξε εκείνη, που τελικά καταβρόχθισαν τα αυθαίρετα,

.... η πρώτη υπουργός περιβάλλοντος στην Ελλάδα υπήρξε η Μπιρμπίλη, η οποία αντικαταστάθηκε από τον Παπακωνσταντίνου που μαζεύει λεφτά κι από τα παράνομα τσιμέντα,

..... η πράσινη Τίνα απολύθηκε από την κυβέρνηση η οποία ήθελε να φτιάξει την Δανία του νότου,

..... το σακιδιάκι αντικαταστάθηκε από το χαμόγελο του σίγουρου νικητή με το παγερό βλέμμα .... του τεχνοκράτη Σκρούτζ Μακ Παπακωνσταντινάκ ......

πόσο κοινότυπο έως κακόγουστο ...... θυμίζει όλα τα μέχρι σήμερα καμωμένα στην αποτυχημένη και άσχημα τσιμεντωμένη Ελλάδα της αυθαίρετης κατασκευής και του ξύπνιου που ξέρει....

... ότι .... έλα μωρέ τώρα μόλις ξανασφίξουν οι κώλοι τους για είσπραξη χρημάτων και κανα ψηφάκι στις εκλογές, θα μου το νομιμοποιήσουν .... ίσα για λίγα χρόνια τον ανακηρύσσουν αναδασωτέο το λόφο ή προστατευμένο το παραδοσιακό περιβάλλον και καλά.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μάγκικη φυλή .... όχι σαν τους ξενέρωτους τους απολίτιστους .... τους ευρωπαίους, που όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες ... αυτοί ζούσαν στις σπηλιές.... γι' αυτό συνεχίζουμε ενδοξότερα και προπαντός δυνατοί σαν μπετόν αρμέ.

Το προσωπικό εγχείρημα της Τίνας Μπιρμπίλη έληξε άδοξα και ατυχώς τόσο κακόγουστα. Αν συνυπολογίσουμε ότι η πολιτική σε όλο τον πλανήτη παίζεται, καλώς ή κακώς, με όρους ισχύος αλλά και timing και θυμηθούμε το που ακριβώς ζούμε, το προσωπικό εγχείρημα της Μπιρμπίλη με όλα του τα λάθη και τις αστοχίες του "χώρου" της, μάλλον αφήνει θετικά και άξιζε ένα καλύτερο φινάλε.

Άξιζε τουλάχιστον ένα φινάλε που να μην εγκυμονεί μελλοντικούς εμπρησμούς και ακόμα περισσότερη ασχήμια και κακογουστιά στις πόλεις μας.
Συντάκτης: Νίκος Νομικός
Διαβάστε περισσότερα...

"Στην Β' Αθήνας Μανώλης-Τζότζολα.... αλλά δεν το λέμε!"

Μεγάλες στιγμές έζησαν τα «γαλάζια» στελέχη του Αλίμου στα εγκαίνια των νέων γραφείων της τοπικής της ΝΔ στον παραλιακό δήμο....
Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι Γιάννης Μανώλης και Βασιλική Τζότζολα των οποίων η συμμετοχή στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας (στην οποία ανήκει και ο Άλιμος» θεωρείται σίγουρη. Όταν η λοιπόν η πρόεδρος της τοπικής πήρε τον λόγο, χαιρέτισε την παρουσία των δύο στελεχών της Συγγρού, σημειώνοντας: «Καλωσορίζουμε στην τοπική μας τον γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός μας, Βασιλική Τζότζολα, που επίσης κατεβαίνει στην Β’ Αθήνας αλλά και πάλι δεν το λέμε!».
Για την αντιγραφή www.parapolitika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για γονείς και παιδιά

Τώρα που άρχισαν οι διακοπές σας προτείνουμε ....
μια πολύ καλή και χρήσιμη ιστοσελίδα.
http://www.eduportal.gr/index.php
Διαβάστε περισσότερα...

Τζάμπα γιούχα έφαγε…

Απίστευτο ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Πέμπτης....
Κατά την διάρκεια της πρόβας generale των Special Olympics έγινε και η πρόβα εισόδου του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα η «άφιξη» και άρχισαν οι αποδοκιμασίες. Τα «ου» δεν είχαν τέλος, ενώ την πλήρωσαν το κορίτσι και το αγόρι που «υποδύονταν» τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπούλια!
Στο χώρο παρευρίσκονταν τουλάχιστον 25.000 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα...

Του ξέραναν ....τη συκιά. !!



Του ξέραναν τη συκιά και θύμωσε πολύ!... Θύμωσε τόσο πολύ που δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί και να γράψει μία λέξη σωστά! Νεύρα...
http://newsmessinia.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Πολίτες της Πελοποννήσου,

Στις 28 και 29 Ιούνη όλη η χώρα πρέπει να νεκρώσει από τη 48ωρη Γενική Απεργία των συνδικάτων....
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες απεργούν και διεκδικούν. Οι εργαζόμενοι από την πιο μικρή επιχείρηση ως την πιο μεγάλη, οργανώνονται και συμμετέχουν με αγωνιστικό πάθος και διεκδικητική ορμή, στην πιο μεγάλη γενική απεργία που πραγματοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτή η απεργία μας αφορά όλους.

Είναι μια απεργία που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο.

Είναι μια απεργία που θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.

Όλοι μας: εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση, σε συνειδητό αγωνιστικό διεκδικητικό αγώνα με πολιτικά χαρακτηριστικά και δίνουμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών, με στόχο την τελική νίκη.

Η ηττοπάθεια, ο φόβος και ο πανικός είναι τώρα στην πλευρά της Κυβέρνησης και όλων όσων ονειρεύονται μια κοινωνία ακραίων ταξικών ανισοτήτων με φτώχεια και περιθωριοποίηση.

Το εγχώριο θατσερικό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής εξαθλίωσης που γυρίζει το κοινωνικό ρολόι έναν αιώνα πίσω, ΔΕΝ μπορεί να περάσει και ΔΕΝ θα περάσει. Οι ανασχηματισμοί, οι ενδοκομματικές διευθετήσεις και τακτοποιήσεις, οι ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες και όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, ώστε να περάσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν αποπροσανατολίζουν πια κανέναν.

Το κύμα της κοινωνικής αγανάκτησης φουσκώνει και συμπαρασύρει στο πέρασμά του, το σύνολο των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης, της Τρόικας και των δανειστών.

Η συνάντηση του Εργατικού Κινήματος και του απεργιακού μετώπου με το κίνημα στις πλατείες προσθέτει νέα ποιοτικά στοιχεία σε αυτό τον αγώνα λειτουργεί σαν επιταχυντής μεγάλων κοινωνικών ανακατατάξεων και διεργασιών.

Στις 28 και 29 Ιούνη, μιλούν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Ρίχνουν στα σκουπίδια το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που η κυβέρνηση με τη συμφωνία της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ προωθεί με συνοπτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες, και διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για μια άλλη, προοδευτική πορεία του τόπου, σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Στοίχημα ζωής

Δύο υποθέσεις απασχολούν το πανελλήνιο τούτες τις μέρες: η φοροκαταιγίδα του Μεσοπρόθεσμου ...
για τα μικρομεσαία στρώματα και η αποκάλυψη της συμμορίας πίσω από τα στημένα στοιχήματα ποδοσφαίρου. Και οι δύο υποθέσεις αφορούν με οδυνηρό τρόπο το λαϊκό πλήθος: το μεν Μεσοπρόθεσμο οδηγεί τον λαό στο Πουργατόριο της δυσχερούς πραγματικότητας, επισείοντας την κόλαση της πτώχευσης: θα ζεματιστείς για να μην απανθρακωθείς, και ίσως επιζήσεις. Το δε σκάνδαλο προσφέρει στο πλήθος άφθονη τη ματαίωση, του δείχνει ανέφικτο τον παράδεισο του τζόγου· ο παράδεισος ήταν στημένος από τους γνωστούς γκάνγκστερ που καμάρωναν στις εξέδρες των VIP. Ωστε το μόνο που απομένει στο κεχηνός πλήθος είναι η στυφή παρηγοριά της μνησικακίας: ο Μπέος με χειροπέδες, ο Μάκαρος τρέμει, οι προεδράρες κρύβονται. Πόσο πικρή, πόσο σύντομη όμως είναι η παραμυθία της μνησικακίας… Τι θα ωφεληθεί ο άνεργος ή ο πληττόμενος καταστηματάρχης; Είναι εντούτοις μια αποκατάσταση της ηθικής τάξης. Πράγματι. Πόσο όμως πιο ανακουφιστικό και επωφελές για τη δημοκρατία θα ήταν η σύλληψη των φοροφυγάδων, η οποία διαρκώς εξαγγέλλεται και ουδέποτε πραγματοποιείται. Ανάλογη παρακμή με τους νονούς του στοιχήματος παράγουν οι φοροφυγάδες. Και οι νονοί του μαύρου χρήματος. Και ο πλούτος που έχει φυγαδευτεί σε φορολογικούς παράδεισους. Και τα Καγιέν των offshore. Ποιος φοροφυγάς εντοπίστηκε, ποιος τιμωρήθηκε; Οι νονοί του στοιχήματος, γνωστοί προ πολλού από δίκες και καταδίκες, γνωστοί επίσης ως συνδαιτυμόνες και συνομιλητές πολιτικών και ποικίλων σελέμπριτι, εντοπίστηκαν με υποκλοπές τηλεφώνων από την ΕΥΠ. Για τον εντοπισμό φοροφυγάδων και βαρόνων μαύρου χρήματος δεν χρειάζεται καν η τεχνολογία της ΕΥΠ. Αρκούν η πολιτική βούληση και η εφαρμογή των νόμων από έντιμους, ικανούς δημόσιους λειτουργούς. Αυτή η απόδοση δικαιοσύνης, η στοιχειώδης ισονομία είναι στοίχημα ζωής για τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, υπόθεση τιμής για τη δημοκρατία. Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στη λίστα κι ο Μαρινάκης!

Η... πυρηνική βόμβα έσκασε!.... Για απλή συνέργεια σε δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση προτάθηκε δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη σύμφωνα με το πόρισμα!
Αβραάμ Παπαδόπουλος και Καλόπουλος στην λίστα!
Για περισσότερα στην gazzetta.gr ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

"Εξαμηνιαίες Tάσεις" της MRB

Στο 3,1% ανεβαίνει η διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ........... σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής ψήφου στη συνδρομητική δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί με κάλπη "Εξαμηνιαίες Tάσεις" της MRB. H διαφορά στην πρόθεση ψήφου στην οποία δεν έχει γίνει αναγωγή των εγκύρων και των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι στο 2,1%.
NΔ 33,2% - ΠΑΣΟΚ 30,1%
ΕΞΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
Πηγή: fimotro
Διαβάστε περισσότερα...

Υπόθεση Βατοπεδίου: Θα αποκαλύψει τις πληροφορίες που έχει ο κ. Παυλόπουλος;

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει και η υπόθεση Βατοπεδίου ... μετά και τις νέες αποκαλύψεις του περιοδικού “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”. Το περιοδικό επιμένει ακόμα και στο σημερινό του ρεπορτάζ οτι ο κ. Άλεξ Ρόντος είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τα σχέδια των μυστικών υπηρεσιών που είχαν στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση και την πολιτική η ακόμα και την φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.

“Είναι προφανές” τονίζει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο Νewpost.gr “ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν σε βάθος και πάλι την υπόθεση υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων”. Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε οτι “όταν για ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας γίνεται ολόκληρη εισαγγελική έρευνα τι θα πρέπει να γίνει για ένα επίσημο έγγραφο μιας κρατικής μυστικής υπηρεσίας;”

Αξίζει να σημειωθεί οτι η αλυσίδα των εμπλεκομένων προσώπων ακόμα είναι υπό σκιά. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Γιατί είναι πασίδηλο οτι κάποια πολιτικά πρόσωπα εκείνη την περίοδο διακίνησαν τις πληροφορίες περί σκανδάλου και τις έδωσαν σε δημοσιογράφους. Και φυσικά οι δημοσιογράφοι-ενίοτε και με μεγάλες δόσεις υπερβολής-παρουσίασαν το θέμα ως όφειλαν. Άλλωστε όταν κάποιοι παρέλαβαν ολόκληρο φάκελο και μάλιστα απο πολιτικά πρόσωπα δεν θεώρησαν σκόπιμο να ελέγξουν την αξιοπιστία των πληροφοριών. Πάντως πήραν τις πληροφορίες απο συγκεκριμένους διακινητές. Το ερώτημα είναι ποιοι άραγε διακίνησαν τις πληροφορίες αυτές;

Ένα δεύτερο ερώτημα εξ ίσου κρίσιμο είναι αν οι διακινητές είχαν ή όχι συνεργασία με ξένα κέντρα. Και κάτι τέτοιο προκύπτει απο πληροφορίες που θέλουν τον Αμερικανό πρόξενο στην Θεσσαλονίκη να επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Αυτό το γνωρίζει ή όχι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος ήταν ο τότε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ; Αλλά και γιατί μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το έγγραφο της μυστικής ρωσικής υπηρεσίας δεν έχουν κληθεί ακόμα όσοι γνώριζαν;

“Ναι ο αρμόδιος εισαγγελέας πρέπει να διερευνήσει σε βάθος το θέμα” επιμένει ο κ. Παυλόπουλος αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει το ερώτημα: “Γιατί άραγε στον φάκελο της δικογραφίας δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του γαμπρού της κ. Μαντέλη ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στην ιστορία;”

Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της οποίας διευθυντής ήταν τότε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας διερμηνεύοντας τα γεγονότα σημειώνει οτι: “Το ζήτημα αφορούσε γενικά την πολιτική αποσταθεροποίηση στην χώρα και κυρίως τον Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίστηκε με τόση αυστηρότητα-άδικη κατά την γνώμη μου- ο κ. Γιάννης Αγγέλου. Η ίδια πηγή τονίζει οτι “όλοι μιλούσαν για συντονιστή και έδειχναν το Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Αλλά η Βουλή τον απήλλαξε. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν οτι είχε πλουτίσει εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης. Τόσο το ΣΔΟΕ όσο και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που διενήργησαν επί ενάμισι χρόνο έλεγχο στα λογιστικά του βιβλία δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Τελικά υπήρχε συντονιστής αλλά άλλου τύπου....Πρέπει η δικαιοσύνη να ψάξει και να ξετυλίξει το κουβάρι και σίγουρα θα έχουμε πολλές εκπλήξεις...”
Πηγή: mewpost.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το φυσικό αέριο στο Άργος

Διαμαρτύρονται έντονα οι..... ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα από τα οποία θα περάσει ο αγωγός Φυσικού Αερίου. Υποστηρίζουν ότι ο αγωγός θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τις καλλιέργειες τους και τα αγροτεμάχια τους. Μάλιστα μετά από διαμαρτυρίες τους έχουν γίνει δύο συσκέψεις. Η πρώτη με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο και η δεύτερη με τον Δήμαρχο κ. Καμπόσο. Στη δεύτερη μάλιστα μάθαμε ότι ο Δήμαρχος δεν ήταν καθόλου ευγενικός με τους εκπροσώπους της ΔΕΣΦΑ Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το παράνομο στοίχημα

Για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων,.... για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, κατηγορούνται οι δέκα συλληφθέντες [Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος ΠΑΕ Καβάλα), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας] για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ η αστυνομία.


Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα 70 άτομα περίπου, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι 10 κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν χτες από αστυνομικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης, που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα

Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων

Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά

Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών

Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Η σύλληψή τους έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2008.
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτιά στη Ν. Κίο.

Φωτιά ξέσπασε εχθές το βράδυ .... περίπου στις 8.30 σε σπίτι στην Ν. Κίο. Η φωτιά έσβησε μετά από προσπάθειες των κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δημοσκόπηση GPO για ΜΕGA

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού ........ και ρευστότητα τοπίου, με πολύ μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων και ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψήφιζαν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, προκύπτει από δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.
Για πρώτη φορά σε μέτρηση της συγκεκριμένης εταιρείας η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, με τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των πολιτών για τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, στη σχετική ερώτηση για την πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα είναι:

  • ΠΑΣΟΚ: 20,1%
  • ΝΔ: 21%
  • ΚΚΕ: 9,2%
  • ΛΑΟΣ: 6,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 4%
  • Οικολόγοι Πράσινοι: 2,1%
  • Δημοκρατική Συμμαχία: 2%
  • Δημοκρατική Αριστερά: 3%
  • Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: 2,2%
Πηγή: Megatv.com

Αναλυτικά τα στοιχεία ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τον ανασχηματισμό

Για πρώτη φορά σε μέτρηση της εταιρείας ALCO .... προηγείται η ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων φτάνει το 1,7%, ενώ η αποχή φτάνει το 15% και οι αναποφάσιστοι το 9,7%.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 19,6%. Ακολουθούν ΚΚΕ 7,6%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,1%, ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ΔΗ.ΣΥ. 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Οικολόγοι 2,3%, Άρμα Πολιτών 1,1%.
Πηγή: real.gr

Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΥΣ

Πανό ανάρτησαν οι αγανακτισμένοι έξω από το γραφείο του υφυπουργού Γ. Μανιάτη .... στην πλατεία Δερβενακίων στο Άργος.
Γράφουν ότι δεν του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης για το μεσοπρόθεσμο.

Διαβάστε περισσότερα...

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Συνήθως οι λαμπαδηδρομίες περιέχουν κάποια έκπληξη....
Μου είπαν λοιπόν και το μεταφέρω - με κάθε επιφύλαξη βέβαια αλλά δεν μπορώ να το κρατήσω μόνο για 'μένα- ότι μια τέτοια θα υπάρξει και στο Άργος.
Τη δάδα με τη "φλόγα της επλίδας" θα μεταφέρει παλαιός πρωταθλητής του Άργους, μάλλον στα 100 μέτρα.
Τι θα φορά δε μου είπαν, φαντάζομαι όμως αθλητική περιβολή.




Διαβάστε περισσότερα...

Παραλία ΤΗΜΕΝΙΟΥ

Πολλά χρόνια είχαμε να δούμε την παραλία Τημενίου τόσο .......... περιποιημένη και μάλιστα στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου. Καλαίσθητες και πολύ εξυπηρετικές οι αλλαξιέρες.
Βέβαια όλα αυτά με την καθημερινή επίβλεψη του κυρίου Καμπόσου. Όσες φορές έχω περάσει από εκεί τον βλέπω να επιβλέπει ο ίδιος τα έργα.

ΟΧΙ ........... επάνω στα μηχανήματα δεν τον έχω δει ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάρτηση της αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλης Άργους

Από 23-6-2011 έως και 07-07-2011 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ... να ενημερωθούν και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις σχετικά με την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου των Πολεοδομικών ενοτήτων "Γεφύρια" και "Θεάτρου" που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης.
Τα διαγράμματα θα αναρτηθούν στο Δημοτικό κατάστημα Άργους.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Άργους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άργος 20-6-2011
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 23351
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΠΡΟΣ: α)τον κ. Δήμαρχο
                                                                             β)τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Ιουνίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30, σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για να συσκεφθούμε και αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:

  1. Περί εγκρίσεως Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Οικονομικά Θέματα:

  1. Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών οικονομικού έτους 2011.
  2. Περί εγκρίσεως απολογισμού οικονομικού έτους 2010 του Νομικού Προσώπου: «Σχολική Επιτροπή Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αχλαδοκάμπου».
  3. Επί του από 15-6-2011 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Διαγραφή τελών ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντα».
  4. Έκτακτη επιχορήγηση 3.000,00 € στο Νομικό Πρόσωπο: «Σχολική Επιτροπή Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ινάχου Δήμου Άργους».
  5. Έκτακτη επιχορήγηση 3.000,00 € στο Νομικό Πρόσωπο: «Σχολική Επιτροπή Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κεφαλαρίου Δήμου Άργους».
  6. Απόδοση επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ που ασχολήθηκαν για την ανανέωση αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών έτους 2010.
  7. Απόδοση επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ που ασχολήθηκαν για την ανανέωση αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών έτους 2009.
Τεχνικά Θέματα:

  1. Περί εκτελέσεως του έργου: «Εσωτερική διαρρύθμιση αίθουσας πρώην οικονομικού Γυμνασίου» κ.λ.π.
  2. Περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Έργα Δημοτικού Φωτισμού 2010» κ.λ.π.
  3. Περί εγκρίσεως 2ου Α.Π.Ε. και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου» κ.λ.π.
Τρέχοντα Θέματα:

  1. Περί αποδοχής από το Δήμο Αθηναίων (1) ενός σαρώθρου πεζού χειριστή με Δ.Α. 1713 και αριθ. κυκλοφορίας ΜΕ 80341 και (1) ενός σαρώθρου DULEVO COMMANDO ΜΕ Δ.Α. 1781 και αριθ. κυκλοφορίας ΜΕ 82073.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ιωάννης Μαλτέζος

 
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κατασκηνώσεις Φαρμακά - ΘΛΙΨΗ

Μετά από αρκετά χρόνια και με αφορμή το ράλλυ ακρόπολις .... ανέβηκα φέτος στο Φαρμακά. Δυστυχώς όμως χάλασα όλες τις καλές αναμνήσεις που είχα από το μέρος αυτό.
Εικόνα εγκατάληψης και καταστροφής. Ο χώρος των κατασκηνώσεων αλλά και οι εγκαταστάσεις θυμίζουν ένα τεράστιο μαντρί. Δεν είναι κρίμα αυτός ο παράδεισος να έχει εγκαταληφθεί;
Σίγουρα η προηγούμενη Δημοτική αρχή έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την απαξίωση τους. Και η σημερινή όμως δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο.
Η μεγάλη βρύση τα ίδια και χειρότερα. Μπάζα, πέτρες και λάσπη παντού.
Δυστυχώς - με αφορμή τον αγώνα - χάσαμε άλλη μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι στο Δήμο μας υπάρχει και μπορεί να σταθεί και εναλλακτικός τουρισμός γιατί το Σάββατο ανέβηκαν στο Φαρμακά χιλιάδες κόσμου που μάλλον δεν θα ξαναπάει!!!



Διαβάστε περισσότερα...

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων το internet

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες.
Για να τις δείτε ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

http://62.217.124.189/
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές ρεύματος

Πιθανές είναι οι διακοπές ρεύματος στις ώρες αιχμής λόγω της απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Οι συνδικαλιστες έχουν αποκλείσει τις εισόδους των κεντρικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στο ενεργειακό κέντρο Κοζάνης - Πτολεμαϊδας και εκτιμάται ότι έως το μεσημέρι θα έχει μειωθεί και η παραγωγή από τα υδροηλεκτρικά φράγματα της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φλόγα της Ελπίδας περνά από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 στις 18:00 η πόλη του Άργους θα υποδεχθεί τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Η Φλόγα θα φθάσει στο Θέατρο του Άργους, χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics και παιδιά από ειδικά σχολεία της περιοχής. Τους ονομάζουν Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο. Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη(20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων. Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα Μνημεία Πολιτισμού της πρωτεύουσας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Βαθμολογία των Πανελληνίων Εξετάσεων

Nέα αναβολή στην ανακοίνωση της βαθμολογία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2011 από το Υπουργείο καθώς ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει στις 12.00 αλλά μετά το μεσημέρι.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΛΙΣ 2011

Αποτελέσματα μετά τη 2η ειδική διαδρομή

  1. SOLBERG Petter - PATTERSON Chris
    CITROEN DS3 WRC
  2. LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
    FORD Fiesta RS WRC
  3. HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
    FORD Fiesta RS WRC
  4. LOEB Sébastien - ELENA Daniel
    CITROEN DS3 WRC
  5. OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien
    CITROEN DS3 WRC
  6. ØSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas
    FORD Fiesta RS WRC

.

.

.

19. ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos
              FORD Fiesta RS WRC
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ - Αμετακίνητος

Παρέμεινε στη θέση του και σ' αυτή την κυβέρνηση ο Γ. Μανιάτης.
Του ευχόμαστε ολοψυχα καλή συνέχεια.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΡΙΖΑ - Η ιλαροτραγωδία συνεχίζεται

«Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό», ήταν το σχόλιο του Συνασπισμού για τη νέο κυβερνητικό σχήμα και όπως εκτιμά, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης.

«Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της», σημειώνει ο ΣΥΝ
Διαβάστε περισσότερα...

Κ.Κ.Ε. - Μια ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση

Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων
βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής
συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή – πολιτική
αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και....
εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό.
Διαβάστε περισσότερα...

Ν.Δ. - Ανασχηματισμός καραμπόλα

Καραμπόλα χαρακτήρισε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης, ο οποίος κάνει λόγο για αποτυχημένη οικονομική πολιτική που αποτυπώνεται με την μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου από το ΥΠΟΙΚ. Επίσης...
κατηγορεί την κυβέρνηση για διάλυση στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας καθώς δεν προχώρησε στη δημιουργία ξεχωριστών υπουργείων αλλά στην ενσωμάτωσή τους σε άλλα. Αναλυτικά το σχόλιο της Ν.Δ για τις σημερινές εξελίξεις στο κυβερνητικό σχήμα έχει ως εξής: "Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό». Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου. Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας κυβερνητικής επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο. Ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική."
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


* Πρωθυπουργός
Γεώργιος Α. Παπανδρέου
* Αντιπρόεδρος
Θεόδωρος Πάγκαλος
* Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών
Ευάγγελος Βενιζέλος
* Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργοί: Ντίνος Ρόβλιας,Παντελής Τζωρτζάκης
* Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος
* Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπλ. Υπουργοί: Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου
* Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπλ. Υπουργός : Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
* Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
* Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπλ. Υπουργοί: Χάρης Παμπούκης, Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
* Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπλ. Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
* Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπλ Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
* Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
* Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός : Γιάννης Κουτσούκος
* Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός : Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργοί: Χρήστος Αηδόνης, Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης
* Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός : Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
* Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής
* Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
* Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
* Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Υπουργός Επικρατείας: Ηλίας Μόσιαλος.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παραιτήσεων συνέχεια

Παραιτήθηκε ο Εκτ. Μπασιώκας
Ακολουθεί ο Κωστ. Σπηλιόπουλος
Ποιός θα είναι ο επόμενος..................?????
Διαβάστε περισσότερα...

Δύσκολη ημέρα για γενέθλια

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου

http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_4841.html
Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ. Φλωρίδης

Ένα από τα φαβορί για την ανάληψη υπουγρείου ο Γ. Φλωρίδης παραιτήθηκε από βουλευτής δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΟΒΑΡΕΥΘΕIΤΕ................

Βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη στιγμή. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση. Αντ’ αυτής έχει ένα πρωθυπουργό ο οποίος αποδέχθηκε αρχικώς μια οικουμενική κυβέρνηση χωρίς τον ίδιο επικεφαλής και εν συνεχεία... άλλαξε γνώμη. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Οπως σοβαρή δεν είναι και η άμεση διαρροή από τη Ν.Δ. του ευαίσθητου διαλόγου των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς και να προκαλεί αβεβαιότητες σε μια κοινή γνώμη που είναι θυμωμένη και εξαιρετικά ανήσυχη. Οι πολίτες περιμένουν περισσότερη σοβαρότητα! Είναι σαφές πως ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να κυβερνήσει πλέον. Η μοναδική λύση είναι η άμεση, χωρίς καμία καθυστέρηση, συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πολιτικούς και τεχνοκράτες όλων των αποχρώσεων, η οποία θα επαναδιαπραγματευθεί μια συμφωνία με την τρόικα και θα αναλάβει να την εφαρμόσει. Κάθε καθυστέρηση είναι άκρως επικίνδυνη, θα μας φέρει πιο κοντά στη χρεοκοπία και θα βαρύνει κυρίως τον κ. Παπανδρέου και λιγότερο τον κ. Σαμαρά.

Καθημερινή 16-6-2011
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ

Άστραψε και βρόντηξε χθες ο κύριος 60%.... (ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ) κατά πάντων, ορατών και αοράτων. Ξόρκισε όλα τα φαντάσματα που δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει όπως αυτός θέλει.
Από τα λίγα που κατάλαβα μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες
1. Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο αυτός για τη σωτηρία της πόλης;
2. Γιατί είναι κακό η αντιπολίτευση να ενημερώνεται για θέματα που απασχολούν τους πολίτες;
3. Γιατί είναι κακό οι πολίτες να γνωρίζουν με πόσο αμοίβονται (νόμιμα) οι συνεργάτες του Δημάρχου;
4. Πως είναι δυνατόν να έχεις προσφορές για ένα έργο μεγαλύτερες από το μέγιστο ποσό ανάθεσης;
5. Πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις ότι ο αντίκλητος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραλαμβάνει έγγραφα για λογαριασμό του αναδόχου;
Αυτά τα λίγα για αρχή. 
Θα μελετήσω καλύτερα το βίντεο και ελπίζω να μου λυθούν οι απορίες




Διαβάστε περισσότερα...

Μύθοι και θρύλοι δύο πόλεων

Την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, ώρα 8.00 το απόγευμα, στο Ψηφιακό Περίπτερο Πολιτισμού Άργους (πεζόδρομος Αρχ. Βουλής) θα γίνει από σχολεία Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Άργους – Μυκηνών, παρουσίαση των εργασιών του πολιτιστικού - εκπαιδευτικού προγράμματος «Μύθοι και θρύλοι δύο πόλεων».Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε στα πλαίσια των ανταλλαγών ανάμεσα στο ‘Αργος και την αδελφοποιημένη πόλη Abbeville και σε συνεργασία με τον τομέα πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αργολίδας. Καθηγητές και μαθητές δούλεψαν με διάθεση και φαντασία πάνω σε θέματα της μυθολογίας, αλλά και της αρχαίας ελληνικής γραμματείας χρησιμοποιώντας για την παρουσίαση παραδοσιακούς τρόπους και νέες τεχνολογίες.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

2ο ΓΕΛ Άργους: Παρουσίαση με νέες τεχνολογίες του μύθου των Δαναϊδων
Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπιγγιώτης Περικλής, Λάμπρου Δήμητρα)

1ο Γυμνάσιο Άργους: Δημιουργία blog με θέμα: "Μύθοι και θρύλοι της περιοχής του Άργους", όπου οι μαθητές δημοσίευσαν σε μικρά κείμενα στα ελληνικά και στα γαλλικά μύθους σχετικά με την πόλη του Άργους.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σοφία Αγγέλαινα, Μαρία Δοντά

Μουσικό Σχολείο: Παρουσίαση του Μύθου του Περσέα με αδόμενη αφήγηση
Υπεύθυνος καθηγητής: Ψύχας Παναγιώτης

4ο Γυμνάσιο Άργους: Παρουσίαση του μύθου των Δαναϊδων και της χρυσής βροχής.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χατζηκυριακίδου Ειρήνη, Ελένη Μπουλούκου, Ελένη Σταμαρέλου

3ο Γυμνάσιο Άργους: Παρουσίαση σκηνής από την "Ελένη" του Ευριπίδη . Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δέσποινα Μπαράτση
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή επιστολή του ΚΥΡ στον Πρωθυπουργό

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Οι ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΗΡΩΕΣ της επόμενης ημέρας

Νάτοι πάλι όλοι οι μαϊντανοί ξεπετάγονται ένας - ένας.
Τώρα που κατάλαβαν πως έρχονται οι ντομάτες, τρέχουν γρήγορα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
ΟΧΙ κύριοι δεν μπορείτε να πείτε φεύγω τώρα. Τώρα πρέπει να μείνετε εκεί και να υποστείτε τις συνέπειες των πράξεων και των λόγων σας. Δεν μπορεί τη μια να είστε με το ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την άλλη να είστε με το άλλο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δεν γίνεται τη μια μέρα ο αρχηγός να είναι ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, την άλλη ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ και όταν βρίσκουμε τα σκούρα να ξαναγίνεται ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
Πρέπει να απολογηθείτε για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι , για το πως εφαρμόσθηκε, για τα αποτελέσματά του. Γιατί δεν είπατε καμία κουβέντα ως τη στιγμή που καταλάβατε ότι δεν σας παίρνει άλλο.
Κύριοι ο κόσμος σας έχει καταλάβει καλά και αυτή τη φορά θα σας στείλει οριστικά εκεί που σας αξίζει.
Στο χρονοντούλαπο, όπως θα έλεγε και ο παλιός σας αρχηγός.
Ελπίζω τα "αντικειμενικά " ΜΜΕ να σας αντιμετωπίσουν όπως πρέπει..................
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης

Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Γιώργος Λιάνης.

Νωρίτερα, σήμερα, την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ», διευκρινίζοντας εξαρχής ότι «δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ανέφερε σήμερα ότι "για τη κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα παραίτησης των βουλευτών. Μπροστά στο πατριωτικό καθήκον θα ανταποκριθούν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα". Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ζητά από όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν, να παραδώσουν την έδρα τους τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας

Δοκιμαστική έναρξη του argos-blog.
Ελπίζουμε να μπορέσουμε να έχουμε καθημερινή επαφή με θέματα που αφορούν στο Άργος αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα
14-6-2011
Διαβάστε περισσότερα...