Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Αναστολή του "Πόθεν Έσχες" για τα ακίνητα


Ύστατη προσπάθεια για να τονωθεί η αγορά ακινήτων κάνει το οικονομικό επιτελείο, βάζοντας στο ψυγείο μέχρι το τέλος του 2013 το "Πόθεν Έσχες".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το "Πόθεν Έσχες" για αγορά ...



οποιουδήποτε ακινήτου (πρώτης κατοικίας, δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος, κ.λ.π.) τίθεται σε αναστολή μέχρι τις 31/12/2013.

Το ίδιο θα ισχύει και για τις περιπτώσεις της ανέγερσης οικοδομής, τη χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, αλλά και την κατασκευή πισίνας.

Παράλληλα παρατείνεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2011 και η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.

Η παράταση της προθεσμίας αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.

Αντίθετο στη ρύθμιση το ΚΚΕ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση για διευκόλυνση προς τους έχοντες και κατέχοντες.

"Την ώρα που χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και νέα ζευγάρια δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες, η κυβέρνηση συνεχίζει να διευκολύνει εκείνους που έχουν για να αγοράζουν βίλες και να φτιάχνουν πισίνες, αφαιρώντας και αυτό το τυπικό πόθεν έσχες. Έτσι εννοεί η κυβέρνηση τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου