Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Οικολογικό έγκλημα στο δρόμο Άργους - Ναυπλίου...


Εδώ και λίγες μέρες
γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοβουλίας του Δήμου Άργους - Μυκηνών να κλαδέψει και να φέρει σε κάποια "σειρά" τα ευκάλυπτα που βρίσκονται στην διαδρομή από το Άργος μέχρι το Μπολάτι, όπου και τα όρια του Δήμου, στην κατεύθυνση προς το Ναύπλιο...

Κατ' αρχάς προσπαθήσαμε να "καταλάβουμε" το πνεύμα των συνεργείων κοπής, τι σκόπευαν και τι επεδίωκαν. Αν, φυσικά, στόχος τους ήταν το κόψιμο των υπερυψωμένων, επικίνδυνων κλαδιών των δέντρων, ουδείς λόγος ανησυχίας συνέτρεχε. Όμως, νοιώθαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ώσπου, δυστυχώς, σήμερα οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Ούτε σειρά υπάρχει ούτε συγκεκριμένη στόχευση στο θέμα της ασφάλειας των διερχομένων αυτοκινήτων αλλά μια διαδικασία... "πετσοκόματος" των δέντρων, διαδικασία που πήρα "μπάλα" και τις άτυχες πικροδάφνες, που φύονταν δίπλα στο οδόστρωμα και τις... σάρωσε, κυριολεκτικά, οδοστρωτήρας! Δυστυχώς, είναι γεγονός.





Τα συνεργεία, ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτεία από τον Δήμο (Σ.Σ. αν υπήρχε εποπτεία θέλουμε το όνομα του εποπτεύοντος για τα... περαιτέρω) έκοβαν και λιάνιζαν "όπως τους κάπνιζε" ό,τι τους "ερχόταν", στο ύψος της Δαλαμανάρας. Παραθέτουμε, χαρακτηριστικές δυο φωτογραφίες από το πετσόκομμα, που επεφύλαξαν στις πικροδάφνες και μια από ένα ευκάλυπτο και περιμένουμε εξηγήσεις.
Καλούμε, επιπλέον, την Δασική Υπηρεσία να προβεί στις ενέργειες που πρέπει για να αποδοθούν, αφ' ενός οι ευθύνες στους... βάνδαλους και αφ' ετέρου για να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη δράση τους!

Αναμένουμε!!!



Ρεπορτάζ- φωτορεπορτάζ:
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

paratiritis-news.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΕ ΘΑ ΞΑΝΑΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ;
    ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΛΑΔΕΥΑΤΕ ΤΑ ΕΥΚΑΛΥΠΤΑ;
    ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΝΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ
    ΠΑ ΠΑ ΠΑ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή